Veronika Ondo-Cholewová Správy

FOTO a VIDEO: Na Šírave bolo rušno. Ľudí prilákali parádne vodné atrakcie

Na Zemplínskej šírave to počas víkendu žilo aj parádnymi vodnými atrakciami. Ľudia si mohli vyskúšať napríklad i lietanie nad vodou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Na Šírave bolo rušno. Ľudí prilákali parádne vodné atrakcie
10
Galéria
Zdroj: TASR

Zemplínske more prilákalo návštevníkov počas ostatného víkendu aj podujatím Splash X Weekend. V rekreačnom stredisku Kamenec v obci Kaluža boli k videniu viaceré parádne vodné atrakcie.

Dostavil sa aj strach

Milovníci adrenalínu si tak na Kamenci prišli na svoje. Vodné atrakcie bolo možné nájsť vedľa pláže, kde sa nachádza Pieskové kráľovstvo. Návštevníci podujatia Splash X Weekend si mohli skúsiť napríklad lietanie nad vodou, čo im umožnil jetpack a flyboard.

„Je to len doska poháňaná prúdom vody zo skútra alebo zo zariadenia, ktoré dodáva tlak,“ vysvetlil jednoducho príncip lietania s flyboardom Pavol Samek, flyboardový nadšenec. Ako dodal, nohy sú tam upevnené a celé je to o stabilite tela a rovnováhe.

Na Šírave o flyboard mali ľudia zájem, aj keď niektorí mali strach. „Každý mal plávaciu vestu, prilbu a dohliadal naňho náš človek na skútri, ktorý mal v rukách celú kontrolu,“ objasnil bezpečnosť Samek.

Zdroj: Dnes24.sk

Aj surfovanie

Ľudia si počas akcie plnej adrenalínu dokonca mohli zasurfovať na pokojnej vodnej hladine pomocou jetsurfu alebo si skúsiť aj jetpack. „Lietanie nad vodou som videl na Zlatých pieskoch. Som veľmi rád, že to po rokoch došlo aj k nám na východ,“ pochvaľoval si jetpack Ľuboš.

Na reakcie po krátkom lietaní nad Šíravou sme sa opýtali aj Lenky, ktorá dlho váhala, či naberie odvahu. „Bála som sa do poslednej chvíle. Napokon ma presvedčil priateľ. Bolo to skvelé. Možno už nebudem mať nikdy šancu niečo také zažiť znovu,“ povedala Lenka.

Ľudia si z podujatia odniesli plno zážitkov, nielen z vody, ale i z pláže. Okrem adrenalínových atrakcií tam totiž mohli zažiť aj lákavé aktivity na suchu, ako lezeckú stenu, vodný futbal, bicyklovanie či akvazorbing.

Pozrite si aj našej fotogalérii, ako sa na Zemplínskej šírave stretli milovníci adrenalínových zážitkov.

To bola paráda: Zemplínske more zažilo Splash X Weekend
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM