Jakub Forgács Správy

FOTO a VIDEO: Miesto, ktoré si obľúbili mnohí Bystričania. Spoznajte krásy Sásovskej doliny

Z Bystrice to máme do prírody doslova na skok. Jedným z miest, ktoré je obľúbeným na opekačky či výlety je aj Sásovská dolina, kam sa v lete rozhodne oplatí vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Miesto, ktoré si obľúbili mnohí Bystričania. Spoznajte krásy Sásovskej doliny
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ak hľadáte tip na letný výlet do prírody v okolí Bystrice, jednou z obľúbených destinácii je aj neďaleká Sásovská dolina, do ktorej sa dostanete z Pieninskej ulice. V rámci grantového programu „Pohoda za mestom 2012“ sa pred pár rokmi podarilo zrealizovať projekt Sásovská dolina – zelené miesto pre oddych. Priestor prešiel zrenovovaním a je ešte viac vyhľadávaným mnohými Bystričanmi.

Pri začiatku 4,2 km dlhej doliny, nájdete v krásnom prostredí ohniská, grily, posedenie, turistický prístrešok, ale aj cyklostojany. Je ideálnym na opekačky či rodinné výlety, no poskytuje aj dostatočný priestor na stanovanie či športovanie. Ovlažiť sa tiež môžete v neďalekom jazierku.

Letný výlet na toto miesto môžete spojiť aj s túrou cez kopec Búčičie a návštevou Sásovských jaskýň (Natopieria jaskyňa, Kaplnka). Ak máte radi dlhšie túry, vybrať sa môžete aj na neďaleký Panský diel a odtiaľ sa pokochať výhľadmi na Banskú Bystricu.

Pozrite si vo video a priloženej fotogalérii zábery krás Sásovskej doliny!

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Sásovská dolina, obľúbené miesto oddychujúcich Bystričanov
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM