Kultúra

Filmári objavili všetky skryté krásy Novej Bane a okolia. Pozrite si video

Novobanský kraj je plný prírodných krás, bohatej histórie, je však už storočia spätý aj s hutníckou výrobou. Závod na výrobu tepelných izolácií v Novej Bani sa vyvíja spolu s regiónom, objavuje a podporuje jeho poklady. Pozrite sa na ne očami filmárov!

Ilustračný obrázok k článku Filmári objavili všetky skryté krásy Novej Bane a okolia. Pozrite si video
Zdroj: Knauf Insulation

Závod Knauf Insulation leží v krásnom novobanskom kraji s bohatou históriou. Región má nielen hlbokú banskú tradíciu, ale aj hutnícku. Prvá sklárska huta v Novej Bani bola postavená v roku 1630, na jej mieste teraz stojí moderný závod na výrobu minerálnych izolácií. „Tento kraj máme radi a preto ho aj v rôznych oblastiach podporujeme. Byť najväčším zamestnávateľom v regióne je pre nás zároveň aj záväzok pomáhať mu. Ďakujeme našim zamestnancom, že nám to umožňujú,“ hovorí riaditeľ závodu Marián Tkáč.

Nová historická epocha novobanského závodu sa začala v roku 1953, kedy sa spustila prvá skúšobná výroba izolačných materiálov na báze minerálnych vlákien. Na slovenskom trhu závod vystupuje pod značkou Knauf Insulation od roku 2006, kedy medzinárodný koncern Knauf Insulation odkúpil skupinu Heraklith, ktorej súčasťou bola aj spoločnosť Izomat a.s. a s ňou aj výrobný závod v Novej Bani. V súčasnosti závod investuje prostriedky do nových výrobných technológií, technológií na ochranu životného prostredia a podporuje aktivity v obciach Novobanska, školy, športové kluby a občianske združenia v regióne.

Zdroj: YouTube.com

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Knauf Insulation
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM