Eva Mikulová Správy

Exprezident Rudolf Schuster odvolil v kruhu svojej rodiny, dcéry a syna

Pred mesiacom absolvoval ťažkú srdcovú operáciu, ale voliť išiel. "Kto chodí voliť, má právo sa vyjadrovať. Kto nechodí, tak len nadáva," hovorí R. Schuster.

Zdroj: Dnes24.sk
Prezidentské voľby Schuster
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Vo volebnej miestnosti v areáli „Veteriny“ dnes dopoludnia odvolil aj bývalý prezident SR Rudolf Schuster. Ako je už uňho zvykom, spoločne s ním prišli voliť aj jeho deti, dcéra Ingrid a syn Peter.

R. Schuster je po operácií srdca, ktorú absolvoval pred mesiacom v dobrej kondícií a mal i dobrú náladu. Novinárom ešte pred vstupom do volebnej miestnosti prezradil: „Kým sa dá, treba ísť príkladom, pokiaľ vás choroba nepremôže ale zatiaľ som vyhral. Kto chodí voliť má právo sa vyjadrovať, kto nechodí, tak potom len nadáva, že prečo ten a nie tam ten.“

Rozhodoval sa ľahko

Samozrejme, svojho favorita nám R. Schuster neprezradil, ale ako vraví, nerozhodoval sa ťažko: „Vychádzam zo svojich skúsenosti a sledoval som a počúval jednotlivých kandidátov.“

Exprezident Schuster bol zvolený ako prvý prezident v priamych voľbách. Dovtedy prezidenta volil parlament. A práve jeho voľbu sprevádzala zatiaľ najvyššia voličská účasť, takmer 75 percent. Odvtedy účasť voličov v prezidentských voľbách klesá: „Myslím si, že to bola eufória, lebo predtým sa volil prezident v parlamente a tak sme sa tešili, že budú priame voľby. Už sa začalo uvažovať o návrate k parlamentnej voľbe prezidenta ale to by bol krok späť, krok od demokracie."

Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM