Adam Stečák Šport

Dymové bubliny, ohňový sprievod a 1700 bežcov: Košice Night Run zožal ďalší úspech! VIDEO

Aj tento rok centrum mesta privítalo skvelú bežeckú akciu. Košice Night Run (Nočný beh) potvrdil aj vo svojom ôsmom ročníku svoje silné postavenie.

Zdroj: Dnes24.sk

Už ôsmy ročník obľúbeného behu Night Run pritiahol do centra mesta takmer 1700 bežcov. K pelotónu sa pridalo aj viac ako 200 detí z košických základných škôl.

Plno prekvapení

Bežci vyštartovali o 20,00 hodine a trať viedla malebnými uličkami mesta. Na výber mali dve trate, 10 a 5 kilometrov.

Ich športové úsilie prišlo povzbudiť množstvo fanúšikov a ako je už v Košiciach zvykom, atmosféra na trati, ale i mimo nej, bola úžasná. Východniari beh milujú!

„Štandardom behov na Slovensku je to, že majú svojich ambasádorov, významné osobnosti. My sme sa od prvého ročníka rozhodli a sme veľmi radi, že sa nám to potvrdilo aj po ôsmich rokoch, že našimi ambasádormi sú naozaj všetci bežci. Pretože osobnosťami sú práve oni pre nás,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Marek Petráš.

Pre mnohých bol prekvapením aj Juraj Barbarič, známy silák, ktorý sa rozhodol pre dobrú vec. Na trať vyštartoval posledný aj so smetnou nádobou, ktorú obratne kotúľal po celej trase. Jeho výkon ocení spoločnosť, v ktorej pracuje tak, že pomôže pacientom so svalovou dystrofiou.

Beh odštartoval od Dolnej brány a pokračoval cez Zvonársku, Mlynskú, Štefánikovu, Mäsiarsku ulici kde sa vrátil opäť na Hlavnú ulicu.

V tomto ročníku sa okrem Slovákov zúčastnili behu aj bežci z ČR, Maďarska, Poľska, Azerbajdžanu, Talianska, Nórska, Španielska, Ukrajiny. Dokonalú atmosféru vytvorili už tradične popri trati poprední dídžeji, živé kapely, bubnová šou i prekvapenia.

Novinkou, ktorú ocenili bežci i návštevníci, boli pyrotechnické efekty v podobe ohňového sprievodu, ktorý trať ešte viac zatraktívnil. Príjemným spestrením behu boli aj dymové bubliny v okolí Immaculaty.

Výsledky

Muži

  • 1. miesto: Tomeček Radovan (0:32:47)
  • 2. miesto: Szabo Jaroslav (0:33:55)
  • 3. miesto: Lami Michal (0:34:34)

Ženy:

  • 1. miesto: Gajdočová Romana (0:38:23)
  • 2. miesto: Forsberg Christina (0:39:06)
  • 3. miesto: Hudáková Andrea (0:42:22)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Pozrite si vo videu zostrih Košice Night Run 2019!

V OBRAZOCH: Košice Night Run 2019
14
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM