Filip Chudý Šport

Dobré správy od považskobystrických panterov: Nová posila na kľúčový post, VIDEO

Hokejisti Považskej Bystrice už ladia formu na novú sezónu, pričom tiež skladajú káder. Zistili sme, aké zmeny sa v ňom udiali.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy od považskobystrických panterov: Nová posila na kľúčový post, VIDEO
13
Galéria

Letná príprava hokejistov HK 95 Považská Bystrica na novú sezónu odštartovala počas prvého augustového týždňa rovno na ľadovej ploche. Vo štvrtok 16. augusta na nich čakal úvodný prípravný duel proti Topoľčanom (prehra 2:3), o deň na to proti Šumperku. Budúci týždeň v stredu nastúpime proti Trnave doma, potom pôjdeme aj na jej ľad a vonku budeme hrať tiež na pôde Martina. Tréningy mužstva budú na ľade aj v posilňovni, pričom hráčsky káder na novú sezónu sa postupne tvorí. Trénersky ho naďalej povedie dvojica Miroslav Nemček – Juraj Firit.

„Gro tímu z minulej sezóny zostalo. Ide hlavne o domácich hráčov, ktorí pokračujú prakticky všetci. Najväčšia zmena sa udiala na brankárskom poste, kde sme získali Erika Kompasa z Trenčína. Zvyšok kádra sa len formuje, pričom hľadáme vhodné posily. Najvýraznejším odchodom bol Lukáš Hrušík do Nitry a tiež u nás nepokračujú Michal Dvořák a Andrej Jurášek, ktorí tu hosťovali z Martina,“ povedal manažér HK 95 Ján Zlocha st.

Ten pridal, že by mali zostať aj hráči ako Milan Dolinajec, Ján Zlocha ml., Patrik Ligas, pričom Marián Koleda sa rozhodol pokračovať v kariére. Šancu by mali dostať aj talentovaní hráči. „Naši odchovanci určite dostanú šancu. Matej Turan už hral v minulej sezóne, no teraz dostane väčší priestor. Chceme zapracovať aj Pavla Kubalu. Do úvahy pripadajú aj Filip Koreník, Adam Zlocha a Lukáš Urbánek, ktorých by chceli postupne zapracovať,“ prezradil klubový manažér.

V minulých sezónach náš klub hráčsky spolupracoval aj s extraligistami zo Žiliny a Trenčína, preto nás zaujímalo, ako to bude v novej sezóne. „So Žilinou spolupráca túto sezónu nebude. Rokovali sme s Trenčínom, ktorý by sem chcel posielať na zápasy jedného obrancu a dvoch útočníkov. No bude to záležať od zdravotného stavu v ich kádri. Ak budú kompletní, hráčov nám pošlú, no ak nie, potom si ich nechajú. Preto sa na túto pomoc nemôžeme spoliehať a skladáme si vlastný káder,“ ozrejmil Zlocha st. s tým, že jednoznačným cieľom bude postup do play-off.

Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa týka mládeže, v novej sezóne bude družstvo juniorov, ktoré v minulej sezóne nebolo, no nebude zostavené družstvo dorastencov z toho dôvodu, že gro kádra bude hrať extraligu v okolitých kluboch. Navyše pribudne tím kadetov, čiže celkovo budeme mať o jeden mládežnícky tím viac.

Zmeny sa v lete dotkli aj zimného štadióna, hlavne viacerých šatní. „Práce na zimnom štadióne stále pokračujú. Konkrétne maliarske, pričom ešte nie sú dokončené ani sekčné brány pre rolbu. Ostatné by malo byť hotové, šatne sú už spravené, aj podlaha za jednou z brán,“ dodal manažér HK 95.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

FOTO: Hokejisti HK 95 Považská Bystrica začali zápasovú prípravu proti Topoľčano
13
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM