JAB Správy

Centrum Spišskej má nové lákadlo: Klzisko pred Redutou už otvorili, FOTO a VIDEO

Centrum Spišskej Novej Vsi má nové lákadlo. Od uplynulej nedele si tam môžu ľudia zakorčuľovať a to priamo pred budovou Reduty.

Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľné popoludnie v Spišskej Novej Vsi potešilo milovníkov korčuľovania. Priamo pred budovou Reduty totiž práve vtedy spustili do prevádzky za účasti primátora Spišskej Novej Vsi Pavla Bečarika klzisko, ktoré vznikalo v priebehu uplynulého týždňa. Malí aj veľkí obuli korčule a vyskúšali po prvýkrát jeho ľad.

„Moja predstava bola, aby centrum mesta ožívalo nielen v lete, ale aj v zime. Ak si dobre pamätám, v centre prírodné klzisko ešte nebolo a tak sme sa ho pokúsili pripraviť, aby si zimu ešte dosýta užili všetky vekové kategórie,“ povedal primátor Spišskej.

Ako doplnil, klzisko bude sprístupnené nepretržite okrem času, ktorý je potrebný na údržbu ľadu, ktorú bude mesto vykonávať. „Veľmi ma teší, že sa táto moja myšlienka stretla s pochopením ostatných. Niekedy boli klziská pri školách samozrejmosťou,“ dodal s tým, že v týchto dňoch vznikajú aj ďalšie klziská v školách na sídlisku Mier aj na sídlisku Západ. Svoje klzisko má taktiež aj mestská časť Spišskej Novej Vsi – Novoveská Huta.

Do budúcna podľa slov primátora by radi klzisko v centre mesta obohatili aj o nejaké ďalšie služby či akcie. Na oficiálnom otvorení v nedeľu popoludní nechýbala okrem korčuliarov ani hudba, primátorský či detský punč či rôzne súťaže pre deti na ľade.

Ako to vyzeralo v centre Spišskej Novej Vsi pri otvorení klziska si môžete pozrieť na fotkách aj videu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V centre nášho mesta sprístupnili lákadlo pre milovníkov korčuľovania
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM