Filip Chudý Šport

Bitku o druhé miesto vyhrala Považská: Proti Košiciam ukázala skúsenosti, VIDEO

V priamom boji o druhé miesto triumfovala Považská Bystrica, ktorá v kvalitnom stretnutí zdolala východniarov.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V šlágri 12. kola Slovnaft Handball Extraliga zvíťazili hádzanári MŠK Považská Bystrica v priamom súboji o druhé miesto nad Košicami Crows 31:30. Domáci tréner Václav Straka podľa vlastných slov očakával, že to bude vyrovnaný zápas, keďže išlo o súboj proti kvalitnému súperovi. „Zápas sa musel páčiť, pretože bol vyrovnaný a dramatický. Mne sa hodnotí dobre, že sme to ustáli a cenné víťazstvo vybojovali. Boli sme oslabení a máme za sebou ťažký program, navyše Košice ukázali, že majú kvalitu, veď majú v kádri reprezentantov. O to je pre nás výhra cennejšia,“ povedal Straka.

Zápas podľa neho ovplyvnilo aj rýchle dve vylúčenia Sergeja Petričenka, ak by totiž dostal ešte jeden dvojminútový trest, inkasoval by aj červené kartu. Čo sa aj stalo, ale až v 59. minúte. „Nemáme veľké možnosti na zadných obrancov, keďže pri zranení Burnazoviča tam máme už len Petričenka a Bystrického. Preto sme s tým mali problém, ale chalani zabojovali. A hoci urobili chyby, bolo to aj vynútené, lebo súper má enormnú silu na spojkách,“ ozrejmil tréner MŠK.

„Burnazovič má vážny výron v členku a tiež trochu poškodené väzy, preto jeho návrat môžeme očakávať až v novom roku. Dúfame, že na začiatok jarnej časti bude stopercentne pripravený,“ vyjadril sa považskobystrický tréner k stavu okolo zraneného Anura Burnazoviča.

Zápas bol dramatický až do konca. V posledných štyroch minútach padli tri červené karty. Straku tešilo, že jeho zverenci zvládli záver zápasu, keď dokázali dohrať v útoku až do poslednej sekundy. „Prejavili sa skúsenosti, ktoré hráči nabrali v ťažkých stretnutiach. Nie je jednoduché takú situáciu ustáť, často sa v takých momentoch robia chyby, ale teraz sme to zvládli a skúsene to dohrali,“ pripojil.

Podľa hosťujúceho trénera Radoslava Antla to bola na slovenskú extraligu vysoká úroveň stretnutia a o výsledku rozhodli maličkosti. „Obe mužstvá hrali bojovne, skončilo to 31:30, čiže diváci museli byť spokojní. Ale remíza by bola podľa mňa vzhľadom na vývoj spravodlivejšia. Šťastie sa však priklonilo na domácu stranu a gratulujem Považskej Bystrici k víťazstvu,“ konštatoval s tým, že sa mu nepáčil záver duelu.

Tiež sa mu nepozdávala otázka, ako vníma boj o druhé miesto po tomto výsledku. „Naším cieľom je šieste miesto. Samozrejme, vidíme, kde stojíme v tabuľke a sme z toho prekvapení a tiež potešení. Pýtať sa však na boj o druhé miesto je ešte skoro, pretože všetko môžu zmeniť zranenia hráčov a celé to tým môže padnúť,“ dodal.

MŠK Považská Bystrica – Košice Crows 31:30 (17:16)

MŠK: Kovačin, Pčola, Dobroň – Sloboda, Bystrický, Ivanicja 8, Maliar, Petričenko 3, Jurák 8, Briatka 2/1, Štefina, Zábavčík, Urík, Vallo 7/3, Valášek, Gardian 3
Crows: H. Müller, Vernarský – Hruščák 9/1, Šiška 3, Majirský 1, Guzy 5/1, Hriňák 4, Hájnik, Malic, N. Müller, Ľoch 5, Anttl ml. 2 , Ivanov, Birdahič 1
Rozhodovali: Mandák – Rudinský, vylúčení: 5 – 5, ČK: Šiška (Košice) diskvalifikácia, Petričenko (MŠK) za tri vylúčenia, Birdahič (Košice) za tri vylúčenia, 7 m hody: 5/4 – 3/2, 600 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Košice Crows 31:30
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM