Adam Stečák Kultúra

Prázdniny odštartoval najväčší detský festival Leporelo, FOTO A VIDEO

V areáli Kulturparku sa koná dvojdňový najväčší detský festival na Slovensku. Deti prišli pozdraviť aj známi umelci a o zábavu nie je núdza.

Zdroj: Dnes24.sk

Skvelá atmosféra, množstvo zábavy, ale i nadšenie pre ekológiu. To sú atribúty detského festivalu Leporelo, ktoré sa počas tohto víkendu koná v areáli Kulturparku.

Festival bez plastu

Deti počas festivalu čaká množstvo aktivít, ako napríklad škola varenia, knižná a čítacia zóna, technologická zóna s hravou vedou a technikou, workshop módy pre deti, bábkové divadlo, škola tanca a iné.

Jedným zo základných poslaní Leporela je aj pomáhať. Prepojilo sa s neziskovou organizáciou Deťom s rakovinou, aby im čo najviac pomohli.

Nechýbajú ani detské hviezdy ako Miro Jaroš, Smejko a Tanculienka, Fíha Tralala, Baby band, Paci Pac a Dano Heriban.

Zachráňme planétu

K ekologickému cíteniu treba viesť deti už od malička a tak má festival i environmentálne posolstvo. Spočíva v recyklovaní a zodpovednom prístupe k prírode, takže na festivale neuvidíte žiadne plastové príbory, poháre, ani taniere. Organizátori chcú aj takouto formou ukázať dospelým a deťom, koľko málo stačí k zdraviu nás i našej planéty.

Súčasťou každého veľkého podujatia je aj zabezpečenie dobrého jedla a nápojov. Návštevníci si môžu pochutnať na slovenskom hot dogu, rôznych druhoch pečiva, langošoch, kávy, piva a limonád.

Festival Leporelo potrvá aj v nedeľu 30. júna. Pozrite si vo videu sobotnú atmosféru.

V OBRAZOCH: Festival Leporelo
16
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM