Správy

Arabská firma investuje blízko Trenčína milióny eur: Poznáme plán, VIDEO a FOTO

V Trenčianskom okrese vyrastie logistický Sihoť Park. Koľko má priniesť pracovných miest?

Zdroj: Dnes24.sk

V katastri obce Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese vyrastie do júla budúceho roka nový logisticko-priemyselný park. Na celkovej ploche viac ako 160 000 štvorcových metrov postaví Sihoť Park saudskoarabská spoločnosť Sisban. Celková investícia dosiahne 50 miliónov eur. Podľa Roberta Hanku zo spoločnosti Sisban ide o ich prvú investíciu na Slovensku. Okrem logistiky bude nový park zameraný aj na ľahký priemysel, zamestnávať by mal okolo 600 ľudí. Súčasťou parku budú dve haly s rozlohami 36 000 a 125 0­00 štvorcových metrov. „Verím, že sa nám podarí získať dobrých klientov a nový park bude úspešný,“ povedal Hanka. 

Ako dodal, investičná spoločnosť Sisban je na trhu desať rokov, pôsobí v desiatich krajinách sveta na ázijskom, africkom, severoamerickom kontinente a v Európe. Venuje sa stavebníctvu, potravinárstvu, hotelierstvu, ale aj poľnohospodárstvu. 

„Investícia na Slovensku je našou prvou v Európe, nechceli sme ísť do západnej ani do východnej Európy. Slovensko sme si vybrali, pretože je v strede Európy, má dobrú infraštruktúru, dopravné prepojenie a kvalifikovaných ľudí,“ zdôraznil Hanka.

Príprava výstavby logisticko-priemyselného parku sa podľa dosluhujúcej starostky obce Chocholná-Velčice Aleny Bulkovej začala už v roku 2008. Pre obec bude mať park význam nielen z pohľadu zamestnanosti, ale aj vďaka rozvoju podnikateľských aktivít a rozšíreniu služieb. Začiatok výstavby parku je podľa starostky výsledkom výbornej spolupráce projektantov, investora, staviteľa i stavebného úradu v Chocholnej-Velčiciach. Príjmovú časť obecného rozpočtu obohatí investícia o 100 000 eur roč­ne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

FOTO: Pri Chocholnej-Velčiciach vyrastie logistický Sihoť Park za 50 miliónov €
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM