Správy

Ako sa primátor M. Vallo popasuje so zimnou údržbou a dopravnými obmedzeniami?

Primátor Bratislavy Matúš Vallo predstavil svoje prvé opatrenia v úrade. Pozornosť bude venovať aj svojim srdcovým záležitostiam.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa primátor M. Vallo popasuje so zimnou údržbou a dopravnými obmedzeniami?
Zdroj: TASR

Zimná údržba ciest a chodníkov, ako aj dopravné obmedzenia v súvislosti s výstavbou obchvatu D4/R7 a Mlynských Nív sú dva veľké problémy, ktoré nové vedenie mesta zdedilo a ktoré primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so svojím tímom rieši od svojho prvého dňa v úrade.

Dopravné obmedzenia

„Čakajú nás rozsiahle dopravné obmedzenia. Nebude to ľahké obdobie pre Bratislavčanov a ani pre mňa ako nastupujúceho primátora. Treba jasne povedať, že spustenie výstavby obchvatu sa zo strany minulého vedenia odďaľovalo kvôli voľbám. Dnes už nie je možnosť a ani dôvod stavbu odďaľovať, lebo by to malo negatívne ekonomické dôsledky pre štát, aj pre naše mesto. Jednoducho povedané, treba to raz urobiť a musíme mať dostatok odhodlania, trpezlivosti aj súdržnosti, aby sme to zvládli,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Vonkajší obchvat odľahčí dopravu v Bratislave, lebo umožní všetkým tranzitujúcim autám obísť Bratislavu. Po vnútornom obchvate by mali chodiť len autá prichádzajúce a odchádzajúce z Bratislavy a k tomuto by sme sa mali dostať o dva a pol roka.

Zdroj: Dnes24.sk

Živé námestie

Popri dôležitých dopravných témach a zimnej údržbe, ktorými sa nové vedenie mesta prioritne zaoberá, začína sa postupne pracovať aj na viacerých srdcovkách primátora. Takou je napríklad projekt „Živé námestie“, ktorý je spoločným projektom Aliancie Stará Tržnica a Inštitútu SGI.

"Nenáročnými zmenami chceme spolu vytvoriť zjednotený verejný priestor Námestia SNP a Kamenného námestia. Pripravíme zadanie na otvorenú architektonicko-urbanistickú súťaž pre obidve námestia. Mojou srdcovkou je aj projekt kúpeľov Grössling. Náš spolupracovník Gábor Bindics už teraz skladá medzinárodný tím, ktorý bude pripravovať súťaž a hľadať najlepšie riešenie, ako do Grösslingu vrátiť funkčné kúpele, ktoré by sme tu chceli mať už v roku 2022,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Vianočné trhy

S ľuďmi stojacimi za Dobrým trhom a tiež spolu s dobrovoľníkmi z predvolebnej kampane chce primátor Bratislavy už v najbližších dňoch začať robiť prieskum spokojnosti návštevníkov Vianočných trhov a na budúci rok aj na základe neho pripraviť väčšiu zmenu organizácie trhov. „Vianočným trhom chceme vrátiť skutočnú vianočnú atmosféru, chceme aby boli zero waste a ponúkali kvalitnú gastronómiu,“ doplnil Matúš Vallo.

Papalašizmus

Ďalším z opatrení nového primátora bude aj to, že miesta v sky boxe na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktoré má k dispozícii magistrát, dá k dispozícii deťom, sociálne slabším spoluobčanom a radovým zamestnancom magistrátu. „Nechceme podporovať papalašizmus, hostia primátora si lístky na hokej alebo koncert môžu dovoliť kúpiť, ľudia, ktorým chceme dať k dispozícii tieto miesta, bohužiaľ nie," dodal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM